Καλή Διαμονή

Καλώς ήλθατε,

Εδώ θα βρείτε διάφορα άρθρα τα οποία τα βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσαν και τα αναρτήσαμε.Εδώ πέρα θα βρείτε μόνο ενδιαφέροντα αληθινά άρθρα.Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-Mail:paoktsis.blogger@gmail.com για οτιδήποτε μα οτιδήποτε θέλετε,είτε θέλετε να γίνετε αρθρογράφοι,είτε θέλετε να ρωτήσετε κάτι ή να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας

Καλή διαμονή,
Ο Διαχειριστής

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Πρόσβαση στο Playstation Network χωρίς update

Διατηρήστε την πρόσβασή σας στο PlayStation Network και τα multiplayer παιχνίδια του PlayStation 3, χωρίς να απαιτείται αναβάθμιση της κονσόλας σας.

Την 1η Απριλίου η Sony διέθεσε ένα νέο firmware update ως αντίμετρο για μία τρύπα ασφαλείας που είχε εντοπιστεί στην κονσόλα της PlayStation 3 και η οποία ήταν προσβάσιμη μέσω της υποστήριξης Linux που αυτή διέθετε. Το συγκεκριμένο firmware update αφαιρούσε από τις παλιές εκδοχές της κονσόλας την υποστήριξη εγκατάστασης του δημοφιλούς "λειτουργικού του πιγκουίνου", αναγκάζοντας τους κατόχους της να κάνουν μία σκληρή επιλογή: εάν ήθελαν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο PlayStation Network και το online κατάστημα της κονσόλας, PlayStation Store, να μπορούν να παίζουν multiplayer παιχνίδια και νέους τίτλους και Blu-ray που θα απαιτούσαν την τελευταία έκδοση του firmware, θα έπρεπε να αναβαθμίσουν.

Τότε, όμως, θα έχαναν την υποστήριξη Linux - σημαντικός λόγος επιλογής της κονσόλας για μία μερίδα χρηστών, που, πέρα από τα παιχνίδια και τις multimedia δυνατότητές της, τη χρησιμοποιούν και ως υπολογιστή. Αν, από την άλλη, αποφάσιζαν να μην αναβαθμίσουν, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Linux στο PlayStation 3, θα έχαναν όλα όσα προαναφέραμε. Ευτυχώς, υπάρχει λύση - και μάλιστα δεν είναι καινούργια!
Εδώ και αρκετό καιρό έχει βρεθεί ένας έξυπνος τρόπος παράκαμψης του ελέγχου της έκδοσης του firmware που "φοράει" το PlayStation 3. Όπως θα δείτε παρακάτω, η διαδικασία είναι αρκετά απλή και επιτρέπει στους κατόχους της κονσόλας να διατηρούν όλα τα πλεονεκτήματά της χωρίς συμβιβασμούς.

Με ένα μόνο μικρό μειονέκτημα: για τη χρήση της απαιτείται και η παρουσία ενός υπολογιστή, που θα παίζει το ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα σε αυτήν και τους servers της Sony.

Προτού τη δούμε στην πράξη, να εξηγήσουμε εν συντομία το "πώς": η διαδικασία προϋποθέτει την εκτέλεση μιας εφαρμογής στον υπολογιστή που λειτουργεί ως εξειδικευμένος Proxy Server. Κατόπιν αυτού, οι ρυθμίσεις της κονσόλας τροποποιούνται, ώστε, αντί να επικοινωνεί απευθείας με τους servers της Sony, να "περνά" από το PC. Όταν, λοιπόν, οι servers "ρωτούν" την κονσόλα ποια έκδοση του firmware έχει, "επεμβαίνει" ο υπολογιστής και “απαντά” αυτός ότι έχει την τελευταία (και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα εάν συνδεθεί στους servers της Sony)!

Διευκρινίζουμε ότι αν και η διαδικασία δεν έχει κακό σκοπό, ούτε κάνει... κάποιου είδους "επίθεση" ή ακόμη και "hacking" στους servers της Sony (άσχετα με το χαρακτηρισμό αυτού του “In Axion”), η εταιρεία έχει κάθε δικαίωμα να τερματίσει την πρόσβαση σε όποιο χρήστη αποφασίσει να την αξιοποιήσει, αφού, στην πράξη, είναι αντίθετη με τους όρους της άδειας χρήσης της κονσόλας και του PlayStation Network και, εμμέσως, παρακάμπτει έναν έλεγχο προστασίας. Αν αποφασίσετε να την εφαρμόσετε, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την περίπτωση που η Sony τερματίσει οριστικά και αμετάκλητα την πρόσβασή σας στο δίκτυό της.


του Οδ. Κουράφαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου