Καλή Διαμονή

Καλώς ήλθατε,

Εδώ θα βρείτε διάφορα άρθρα τα οποία τα βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσαν και τα αναρτήσαμε.Εδώ πέρα θα βρείτε μόνο ενδιαφέροντα αληθινά άρθρα.Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-Mail:paoktsis.blogger@gmail.com για οτιδήποτε μα οτιδήποτε θέλετε,είτε θέλετε να γίνετε αρθρογράφοι,είτε θέλετε να ρωτήσετε κάτι ή να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας

Καλή διαμονή,
Ο Διαχειριστής

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Πακέτα" εικονιδίων

Προσθέστε τη δημοφιλή δυνατότητα stacks του Mac OS X στα Windows 7, αποκτώντας περισσότερες θέσεις για εικονίδια στην κάπως περιορισμένη taskbar


Η taskbar των Windows 7 είναι ίσως η σημαντικότερη αναβάθμιση του νέου λειτουργικού συστήματος σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις. Λειτουργώντας όχι μόνο ως σημείο διαχείρισης των ενεργών εφαρμογών αλλά και ως launcher για εύκολη πρόσβαση σε αρχεία και εκκίνηση εφαρμογών, αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα των νέων Windows 7. Όπως πολλοί σχολιάζουν ήδη στα... ύδατα του Internet, αν και μοιάζει με το dock του Mac OS X, αποδεικνύεται πληρέστερη και καλύτερη στην καθημερινή χρήση - εκτός αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του μόνο για πρόσβαση στο Internet και συγγραφή κειμένων, αλλά για πολλές και διαφορετικές εργασίες. Τότε εμφανίζεται ένα μικρό πρόβλημα: υπάρχει όριο στο πόσα εικονίδια μπορεί να "στριμώξει" κανείς στην επιφάνειά της.

Προσωπικά, εργαζόμενος σε ανάλυση 1.920x1.200, μπορώ να έχω μέχρι 25 εικονίδια σε αυτήν - χωρίς να υπολογίζω το tray και το μενού εκκίνησης. Μπορεί να φαίνονται αρκετά, όμως σύντομα ο αριθμός γίνεται περιοριστικός ακριβώς λόγω της χρησιμότητας της νέας taskbar: θεωρητικά, θα μπορούσα να έχω όχι μόνο τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, αλλά και τα αρχεία κειμένου, γραφικών και οτιδήποτε άλλο θέλω να βρίσκω άμεσα στην επιφάνειά της. Πρακτικά... δεν χωράνε και, αν θέλω κάτι τέτοιο, η μόνη λύση είναι να την "τραβήξω", ώστε να έχει διπλάσιο ύψος, παρέχοντας δύο γραμμές για εικονίδια - ανεβάζοντας τον αριθμό στα 50. Ή τρεις γραμμές για 75 εικονίδια κ.λπ., κ.λπ. Το dock του Mac OS X δεν έχει αυτό το πρόβλημα, χάρη στα stacks - δυνατότητα που η Microsoft, όλως περιέργως, δεν χάρισε στα Windows 7.

Τι είναι τα stacks; Σκεφθείτε τα ως “φακέλους”. Αντί να έχει κανείς όλα τα προγράμματα γραφικών απλωμένα στην taskbar, μπορεί να έχει ένα εικονίδιο που με ένα κλικ εμφανίζει ένα μενού μέσα στο οποίο βρίσκονται αυτά. Ευτυχώς, έχουν ήδη εμφανιστεί λύσεις που προσθέτουν αυτήν τη δυνατότητα στα Windows 7, με καλύτερη από όσες δοκιμάσαμε το 7stacks.
Πριν το δούμε στην πράξη, πρέπει να τονίσουμε ότι το 7stacks δουλεύει σε συνεργασία με φακέλους στο δίσκο: ένα εικονίδιο-stack που δημιουργείται με αυτό και προστίθεται στη νέα taskbar παρουσιάζει τα περιεχόμενα ενός πραγματικού, υπαρκτού φακέλου. Έτσι, όταν προστίθενται αρχεία στο φάκελο, θα παρουσιάζονται αυτόματα και μέσα στο stack. Αντίστοιχα, εάν διαγραφεί ο φάκελος που "κοιτάζει" το stack, θα είναι και αυτό κενό.

του Οδ. Κουράφαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου