Καλή Διαμονή

Καλώς ήλθατε,

Εδώ θα βρείτε διάφορα άρθρα τα οποία τα βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσαν και τα αναρτήσαμε.Εδώ πέρα θα βρείτε μόνο ενδιαφέροντα αληθινά άρθρα.Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-Mail:paoktsis.blogger@gmail.com για οτιδήποτε μα οτιδήποτε θέλετε,είτε θέλετε να γίνετε αρθρογράφοι,είτε θέλετε να ρωτήσετε κάτι ή να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας

Καλή διαμονή,
Ο Διαχειριστής

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η ψηλότερη σκηνή του κόσμου στο Καζακστάν

Η ψηλότερη σκηνή στον κόσμο εγκαινιάστηκε στο Καζακστάν. Σχεδιασμένη από τους βρετανούς αρχιτέκτονες Foster & Partners, η σκηνή - the Khan Shatyr Entertainment Centre- βρίσκεται στην πρωτεύουσα Αστάνα και έχει ύψος 150 μέτρα.

Τα εγκαίνιά της συμπίπτουν με τον εορτασμό της 13ης επετείου από τότε που η Αστάνα έγινε πρωτεύουσα του Καζακστάν και των 70ων γενεθλίων του προέδρου της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Η σκηνή- κέντρο ψυχαγωγίας διαθέτει έναν τεράστιο χώρο αναψυχής, σχεδιασμένο έτσι ώστε να προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στηρίζεται σε μία βάση από τσιμέντο και είναι η υψηλότερη κατασκευή στη χώρα και η υψηλότερη σκηνή στον κόσμο.

Στο εσωτερικό της ο επισκέπτης μπορεί να βρει καταστήματα, εστιατόρια και κινηματογράφους- ακόμη και μία τεχνητή παραλία και χώρο για τρέξιμο.

Στην Αστάνα οι εναλλαγές του κλίματος είναι εντυπωσιακές: από 30 βαθμούς κελσίου το καλοκαίρι, στους - 30 το χειμώνα.

Η γιγαντιαία κατασκευή χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου